به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل، نبود سازه های آبخیزداری در زیوه باعث جاری شدن سیل در این منطقه شد.

به گزارش انعکاس اردبیل، در حالیکه در استان اردبیل فقط در ده درصد از مناطق سیل خیز استان، عملیات آبخیزداری اجرایی شده است همین میزان هم در سیل اخیر، باعث در امان ماندن برخی از شهر‌ها و روستا‌های سیل زده شد.

بارش باران اخیر در شهرستان‌های گرمی، انگوت و روستای زیوه در استان اردبیل باعث بروز سیل در این مناطق شد. به گفته قلی زاده مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل که با شبکه خبر سخن می گفت این حادثه در سه حوزه آبخیز گرمی چایی و سیدجواد لو وساری قمیش از شهرستان‌های مذکور صورت گرفت که خوشبختانه به واسطه اجرای سازه‌های آبخیزداری خسارت ناچیزی به ساکنین و اهالی منطقه واردشده است.

قبادی کارشناس آبخیزداری در ارتباط با حوزه آبخیز گرمی چایی می‌گوید اخیرا بارش‌های سیل آسا در این حوزه صورت گرفته، اما به دلیل اینکه در این حوزه ۲۰ سازه آبخیزداری در سال‌های اخیر احداث شده است این سازه‌ها توانسته اثربخشی خود را هم در کنترل رسوب و هم تاخیر در سیلاب به نمایش بگذارد.

اما با این حال سیل اخیر در منطقه زیوه به دلیل اجرانشدن عملیات آبخیزداری خساراتی به بار آورد.

قلی زاده می‌گوید در حوزه زیوه به دلیل اینکه در سنوات گذشته مطالعه آبخیزداری انجام نشده بوده و اجرای سازه‌های آبخیزداری صورت نگرفته خساراتی به احشام وارد شده و یک نفر هم فوت کرده است.

حوزه‌های آبخیز استان اردبیل یک میلیون و ۷۸۶ هزار هکتار است که در ۱۸۰ هزار هکتار آن عملیات آبخیزداری انجام شده است

به گفته قلی زاده مدیر کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان اردبیل سازه‌های آبخیزداری که در استان عملیاتی شده به تعداد ۳۳۸ سازه بوده که از سال ۹۵ به این طرف اجرا شده و در صورت تعیین اعتبارات لازم می‌توانیم وارد عملیات اجرایی سازه‌ها شویم که اثربخشی لازم را در کنترل رسوب سیل داشته باشد.

بیش از ۴۵۰ شهر و هشت هزار و ۶۵۰ روستا در کشور در معرض سیل هستند. معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی با اعلام این مطلب گفت: فقط در ۲۰ درصد از مناطق بحرانی سیل خیز کشور، عملیات آبخیزداری برای پیشگیری و کاهش خسارت‌های سیل اجرایی شده است.