به گزارش انعکاس اردبیل، بالیخلو یکی از رودخانههای دایمی استان اردبیل است که از گردنه بالخلی در جنوب غربی شهر نیر حد فاصل دو رشته ˈ بزقوش ˈ و ˈ سبلان ˈ سرچشمه میگیرد. از جمله سرشاخههای مهمی چون برجلوچای، سقزچی چای، آغلاغان، جوراب چای، درویش چای، لاطران چای در مسیر به این رودخانه پیوسته و آن را پرآب میسازند.
این رودخانه با گذر از وسط شهر اردبیل سرانجام در شمال این شهر به رودخانه ˈ قره سو ˈ می پیوندد. این رودخانه در تاریخ اردبیل به پرآبی و طغیانهای بی شمار و داشتن ماهی های فراوان معروف بوده است.
طول این رودخانه ۷۵ کیلومتر است که ۵۰ کیلومتر آن در کوهستان و ۲۵ کیلومتر دیگر در جلگه جریان دارد.
اما این روزها دیگر خبری از پرآبی و حتی ماهیهای بیشمار بالیخلو که وجه تسمیه آن نیز میباشد نیست، به خاطر بارش های کم و خطر خشکسالی سهمیه اندکش نیز قطع شده و ماهیان کوچک آن جوانمرگ شده و در باتلاق و گودالهای کوچک با پرشهای تلخ آخرین نفسهای خود را کشیده و به نوبت آرام گرفته و جان می دهند.
حال هر از گاهی مسئولین وعده احیا و توریستی کردن آن را می دهند.
شعار اجرای طرح لایروبی بالیقلوچای از تیرماه سالجاری مطرح شده و اقداماتی نیز انجام شد اما این اقدامات نه تنها دردی را درمان نکرد بلکه نمک شد بر زخم دوستداران محیط زیست و دوستداران این رودخانه زیبا و تاریخی و البته حیاتی اردبیل.
شهرداری اردبیل گفت بعد از ۱۵ سال لایروبی این رودخانه را انجام می دهد و نورپردازی های ویژه ای نیز بکار خواهد برد.
اخیرا نیز در بودجه سال آینده شهرداری ۵۰ میلیاردتومان برای آن پیش بینی شد اما این موضوعی نیست که بر روی کاغذ منتطر نوبت باشد.
لایروبی این رودخانه در تابستان سال گذشته همزمان با ورود مسافران به اردبیل نصفه و نیمه رها شد و تاکنون هم در آستانه ورود مسافران نوروزی اقدام خاصی انجام نشده است.